Ovdje ste:: Sport Fudbal MNK Sapna odbranila naslov u Zvorniku
 
 

MNK Sapna odbranila naslov u Zvorniku

Ispis

U finalnoj utakmici prepunoj nogometnih uzbuđenja, posljednja serija penala odlučila je pobjednika ovogdišnje 6. po redu manifestacije Bajramski turnir u malom nogometu Zvornik 2012.

Ekipa Sapne je odbranila titulu prošlogodišnjeg pobjednika pobjedivši sve protvnike koji su joj stali na put, pobijeđeni su Križevići, Preporodi iz Teočaka i Sapne i u finalnoj utakmici ekipa Oluje iz Međeđe kod Sapne.

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" općinsko društvo Zvornik i ove godine je po šesti puta uspjela organizovati tradicionalnu manifestaciju "Bajramski turnir u malom nogometu. Sportsko nadmetanje i sam turnir ove godine trajali su samo jedan dan, ali je manifestacija počela obilaskom šehidskih mezarja drugog dana ramazanskog Bajrama u Zvorniku. Sve ekipe su imale svoje predstavnike na šehidskom mezarju u Kazanbašči u Zvorniku, ali i na drugim mjestima gdje je se obilježavao dan Šehida.

Ove godine vremenski period korištenja gradske dvorane je bio ograničen zbog najavljene rekonstrukecije sportsko-kulturnog centra Mejdan u Zvorniku, pa je broj prijavljenih ekipa bio ograničen na 32. Sve one ekipe koje se nisu pojavile na obilježavanju dana Šehida i izvlačenju parova prvog kola automatski su zaradile suspenziju i pravo učešća ove godine. Organizator ističe veliko žaljenje jer nismo bili u mogućnosti da u takmičenje uvrstimo joše 10 ekipa koje su zaslužile učešće, ali vremensko ograničenje, nepojavljivanje na obilježavanju dana Šehida i kašnjenje na izvlačenje parova odredili su učesnike ovogodišnje manifestacije.

"Ako Bogda od sljedeće godine smo u planu da preuredimo sistem takmičenja i omogućimo učešće svima koi žele da se oprobaju na ovoj manifestaciji. Ovogdišnja manifestacije je bila nešto skromnija zbog manjih novčanih sredstava koje je organizacioni odbor prikupio do početka manifestacije, ali je kvalitet prikazanog nogometa bio na najvišem nivou od samog početka ove manifestacije. Ravnopravno je 8 do 10 ekipa konkurisalo za osvajanje titule, oni koji su imali najviše sportske sreće i osvojili su turnir i to sasvim zasluženo u izuzetno jakoj konkurenciji." Riječi su Amera Redžića predsjednika BZK "Preporod" Zvornik. 

Manifestaciju je posjetilo nekoliko hiljada gledatelja, a svaku utakmicu jeu prosjeku pratilo nešto više od 400 stotine gledalaca dok je na pojedinim utakmicama broj prisutnih premašivao i 1000 posjetilaca.

Ekipa Sapne je uspješno odbranila tituli za portal bosnjacimuslimani.com osvrt na proteklu manifestaciju dao je i najbolji igrač ove ekipe Mensur Hamzić: "Šta reći, prezadovoljan sam prikazanom igrom, načinom na koji smo to pokazali. Iiskreno nisam se nadao da ćemo odbranit titulu, ali bih bio neiskren kad bih rekao da to nisam prizeljkivao. Hvala Bogu da je ispalo tako kako je ispalo i da smo ipak na kraju, po mom mišljenu zasluženo odbranili titulu.Moj brat je prošle godine bio najbolji igrač, a i ove godine je dosta pokazao ali vjerujemo u ocjenu takmičarske komisije. Još jednom hvala svima onima koji su pomogli održavanje tradicionalne manifestacije i nadam se da će ona trajati vječno".

Najbolji mladi igrač ovogodišnjeg Bajramskog turnira je igrač iz ekipe BZK "Preporod" Sapna Husejn Nuhanović.

Do početka manifestacije sredstva za odigravanje su odvojili partneri Udruženje demobilisanih boraca ARBiH opštine Zvornik, Zlatni ljiljani Zvornika, DOO Agrokameks, DOO Omicron, STR Sani. Naši partneri dugo godina su Radio Glas Drine i Medžlis IZ Zvornik.



Bosnjacimuslimani.com

 
 
 
 

CB Login