Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Dodjela sredstava porodicama branitelja
 
 

Dodjela sredstava porodicama branitelja

Ispis
U Sapni su u prisustvu općinskog načelnika Ismeta Omerovića i ministra za boračka pitanja u Vladi TK-a Bahrije Mehurića potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica.


Ugovore je potpisalo 37 korisnika, od čega su 23 demobilisana borca, 7 ratnih vojnih invalida i 7 šehidskih porodica, a ukupno će biti dodijeljeno 330.600,00 KM.

Od ukupnog iznosa sredstava koja su dodjeljena općini Sapna za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica, najviše će pripasti demobilisanim borcima, kojim će biti raspoređeno 217.600,00 KM, ratni vojni invalidi će dobiti 57.000,00 KM, a porodice šehida 56.000,00 KM.

Polovina sredstava će biti isplaćena putem plaćanja računa za građevinski materijal. Preostalih 50 % sredstava isplaćuje se gotovinski u dvije rate, od čega jedna polovina odmah,  a druga polovina isključivo na osnovu zapisnika o namjenskom utrošku prethodno doznačenih sredstava.

Na području općine Sapna do sada je bespovratna sredstva za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihovih porodica dobilo 342 korisnika, za što je izdvojeno 3.080.000,00 KM.

Tekst: www.opcinasapna.ba
 
 
 
 

CB Login