Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Izborna skupština SDA Sapna
 
 

Izborna skupština SDA Sapna

Ispis
Skupština SDA Sapna, jučer je izabrala novo rukovodstvo. Izabrani su novi predsjednik Općinskog odbora stranke i članovi Izvršnog odbora.


Nakon što je ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora prošle godine dao Ramo Bećirović, započete su aktivnosti oko pripremanja izbora za novo rukovodstvo. Skupština je tako imala zadatak da se okupi a činili su je delegati koji su predstavljali mjesne odbore sa prostora općine. Tako je 120 članova skupštine dobilo mogućnost da se izjasni i tako usmjeri rad stranke u narednom periodu.

Prva tačka dnevnog reda pred delegate je postavila izbor predsjednika Općinskog odbora stranke. Prije samog glasanja Hamid Omerović je povukao kandidaturu obrazlažući to svojim profesionalnim angažmanom kao državnog namještenika. Tako je predsjednik skoro jednoglasno postao Senad Alić, sadašnji poslanik u Skupštini TK.

Zatim je uslijedilo tajno glasanje za članove Izvršnog odbora. Tako su zbrajanjem rezultata pored Alića u IO stranke izabrani Zudin Mahmutović sa 71 glasom, Husein Ibrašević sa 57, Ramo Bećirović sa 59, Ismet Omerović sa 53 i Salih Omerović sa 43 glasa. IO Stranke će u narednom mandatu činiti i Ibrahim Dropić, Fatima Gušić, Dževad Mujčinović, Mehdin Selimović, Zemko Sejdinović, Maida Smajlović, Muhamed Omerović, Sanela Osmanović i Samir Bešlić.

Da još napomenemo da je od 120 delegata skupštini prisustvovalo njih 104, a da je nakon glasanja utvrđeno da su 103 glasačka listića bila važeća.
 
 
 
 

CB Login