Ovdje ste:: O SAPNI Vijesti iz Sapne Sahranjen Ifet Mustafić

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Sahranjen Ifet Mustafić

Ispis
Jwww.sapna.ba, SapnaOnLine, Sapna, Umro je Ifet Mustafićučer u ranim jutarnjim satima preminuo je Ifet Mustafić. Sportista i sportski radnik, samoinicijativan, poletan, radan, vrijedan i primjeran čovjek.



Ifet je poznat kao prijeratni igrač FK Drine iz Zvornika, koji je svojedobno bio na vratima Crvene Zvezde iz Beograda. Poslije je igrao u ligama Njemačke a po povratku u BiH igrao je za Vitezove i Mladost. Vodio je oba ova kluba, po njihovom ujedinjenju OFK Vitinicu a poslije operativnog zahvata u drugom dijelu prošle sezone vratio se na klupu jedinog sapanjskog fudbalskog kluba i vodio ga do kraja polusezone.

Nažalost, Ifet je morao ponovno na operaciju od koje se nije oporavio.

Bio je i vrstan majstor i ugostitelj. Vodio je Folkoteku Vitezovi i započeo finaliziranje radova na novom ugostiteljskom objektu u centru. Svi oni koji su poznavali Ifeta cijenili su njegovu principijelnost, pristupačnost, otvorenost i spremnost na razgovor. Uvijek vedar i nasmijan širio je dobro raspoloženje na sve oko sebe pa nije ni čudilo da je stekao veliki broj prijatelja. O tome svjedoči i broj ljudi na njegovoj dženazi, koja je klanjana danas na mjesnom mezarju u Mahmutovićima.

Njegova smrt nije gubitak samo za njegovu porodicu, nego i za Selimoviće, Sapnu, sport... Svima će nam nedostajati!

Svi ćemo ga po najboljem poznavati jer loše za njega nije nikada bilo vezano!

FOTOGRAFIJE



Foto: Hazim Selimović
 
 
 
 

CB Login