Ovdje ste:: O SAPNI Mjesne zajednice MZ Goduš

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

Vrančić uskoro među Zmajevima

Ispis

Mario Vrančić, prvotimac njemačkog bundesligaša Paderborna, sve je bliže dresu s državnim grbom BiH. Vijeće ministara BiH 22. januara donijelo je odluku o prijemu u državljanstvo BiH budućeg reprezentativca naše zemlje, koji je danas predao dokumente za dobijanje lične karte i pasoša.

Vrančić je posjetio Generalni konzulat BiH u Frankfurtu i potpisao sve papire za dobijanje dokumenata koji su bili kočnica da Nogometni/Fudbalski savez BiH u FIFA proslijedi zahtjev za promjenu sportskog državljanstva (nastupao za mlađe selekcije Njemačke).

– Ljudi u Konzulatu u Frankfurtu bili su ljubazni i maksimalno korektni. Vjerujem da procedura dobijanja lične karte i pasoša neće trajati predugo te da će FIFA brzo reagirati i dozvoliti mi da što prije zaigram za BiH – kazao je Vrančić.

Procedura za dobijanje lične karte u normalnim okolnostima traje dvije sedmice. Međutim, Vrančićev slučaj radit će se po ubrzanom procesu i bit će gotov do narednog utorka ili srijede. Cijeli slučaj ubrzao je Nijaz Merdanović, direktor općih poslova u N/FSBiH, kao i Zoran Perković, pomoćnik ministra vanjskih poslova, koji je bio veza s Edinom Paldumom iz Generalnog konzulata u Frankfurtu.

Vrančić je već potpisao izjavu o promjeni sportskog državljanstva, koja će zajedno s kopijama lične karte i pasoša biti proslijeđena u Zürich, a na osnovu ovih dokumenata FIFA će donijeti odluku o promjeni sportskog državljanstva, što je posljednja prepreka da se Vrančić nađe na spisku selektora Mehmeda Baždarevića.

Do naredne utakmice kvalifikacija za EP 2016. protiv Andore ostalo je još 40 dana, tako da je realno očekivati kako će Vrančić već tada debitirati za Zmajeve

 
 
 
 

CB Login