Ovdje ste:: O SAPNI Mjesne zajednice MZ Sapna

Posljednje novosti

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/10
 
 
 
 

MZ Sapna

Ispis
Mjesna zajednica Sapna obuhvata područje Gornje Sapne. Prijeratna MZ Sapna je obuhvatala cijelu Sapnu, i Gornju i Donju, ali se u toku rata podijelila na dvije: MZ Sapna i MZ Kraljevići.

 

MZ Sapna broji oko 2000 stanovnika a veliki dio njih je na privremenom radu u inostrantvu. Nakon rata su se realizirali projekti vodosnabdijevanja, kao i u većem dijelu općine i to sa izvora Ploče u ovoj MZ a upravo je u realizaciji izgradnja ulične rasvjete. Najavljeno reasfaltiranje dijela puta od Vitiničkog puta do izlaza iz Sapne prema Godušu je odgođeno za slijedeću godinu. U okviru toga projekta ova će dionica puta konačno dobiti trotoare. Put koji vodi od Kalesije će se u Sapni spajati sa putem Zvornik - Priboj upravo u Gornjoj Sapni.

Na području ove MZ je nakon rata izgrađena područna škola do 4 razreda. Unutar ove MZ su i zaseoci Mahala, Kruškovac i Skenderuša. Predsjednik MZ je Salih Omerović. Brojni su projekti koji čekaju na realizaciju a među njima je i izgradnja spomen-obilježja palim borcima. U toku rata je u Gornjoj Sapni bila smještena komanda 206. viteške brigade.by Šejla Selimović

 
 
 
 

CB Login