Ovdje ste:: SOL STAV Kolumna Političari s najgorim učinkom u Evropi
 
 

Političari s najgorim učinkom u Evropi

Ispis
Pola miliona nezaposlenih, milijarde vanjskotrgovinskog deficita, sve veći nameti domaćim proizvođačima, pad konkurentnosti, skupa i neučinkovita administracija, nisu teme za naše političke elite
Piše: Adis HASAKOVIĆ

Prema posljednjem izvještaju Centralne banke BiH od 3. maja ove godine, ukupan broj blokiranih bankarskih računa poslovnih subjekata je 60.410, što je za 633 blokirana računa više u odnosu na novembar prošle godine kada je urađen prvi izvještaj ove vrste.

Time se nastavlja trend povećanja  broja blokiranih računa koji zahvata prije svega zanatlije, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Da li se neko osjeća odgovornim za ovakvu situaciju? Da li smo mogli čuti pojašnjenje makar u formi šturog saopćenja za javnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ili jednog od premijera entitetskih vlada?

U zemlji u kojoj je moderno i poželjno prećutati sve, ignorisati svašta, i omalovažiti svakoga, ljudi koji primaju plaće i koji su na teret poreskih obveznika, svoju društvenu odgovornost revnosno pokazuju jedino kada se treba legitimisati na biračkim mjestima. Oni ne smatraju za shodno objasniti javnosti zašto nešto rade pogrešno, sa učinkom koji je najgori u Evropi. I, bilo bi dobro upitati ih da li su čuli za redovne mjesečne, kvartalne, polugodišnje ili godišnje izvještaje, i da li će se početi miješati u vlastiti posao, podnoseći račun javnosti.

Pola miliona nezaposlenih, milijarde vanjskotrgovinskog deficita, sve veći nameti domaćim proizvođačima, pad konkurentnosti, skupa i neučinkovita administracija, nisu teme za naše političke elite.

Koje je objašnjenje predstavnika vlasti u Bosni i Hercegovini za lošu ekonomsku i svaku drugu situaciju u zemlji?!

Moderna društva počivaju na smislenoj komunikaciji. Koliko znamo, toliko nas cijene.

Građane u BiH njihove političke elite, izgleda, cijene jako malo.


(Bportal.ba) Autor je stručnjak za strateško komuniciranje
 
 
 
 

CB Login