Ovdje ste:: Sport Ostali sportovi Osnovan Airsoft klub Oluja
 
 

Osnovan Airsoft klub Oluja

Ispis

Gledajući situaciju sa mladima, prvenstveno u opštini Sapna Mirsad Bešlić i nekoliko njegovih prijatelja došli su na ideju da pokrenu nešto što bi mlade malo izvuklo iz kuća i odvojilo od duštvenih mreža i nterneta.


Došli su na ideju da probaj sa airsoftom jer je to relativnno mlad sport u našoj državi, te se veliki broj mladih počinje baviti njime. Klub ima deset članova. Počeli su prvo sa prikupljanjem potrebne dokumentacije i nakon malo dužeg vremenskog perioda, dobili su Rješenje o upisu u sudski registar pa od 3. marta 2015. godine zvanično postoje kao klub.

Naziv kluba je airsoft klub Oluja. Zašto Oluja? Poznato je da je MZ Međeđa prepoznatljiva po ekipi malonogometnoj ekipi Oluja koja učestvuje na gotovo svim turnirima i ostvaruje zapažene rezultate. Tako su se i ovi mladi momci odlučili da klub nazovu općepoznatim imenom da bi ljudi odmah znali odakle dolaze.

S obzirom da je ovaj sport identičan ratnim dejstvima i operacijama uz plastične puške, vojnu opremu, igranje po šumskim terenima klub ima amblem koji podsjeća na onaj koji je imala 206. viteška brigada tokom rata. Pored bavljenja airsoftom i učešća na turnirima klub ima za cilj da se bavi očuvanjem prirode, šuma, rijeka, jezera, organizovanjem raznih sportskih, humanitarnih i kulturnih događaja, zatim obilježavanjem značajnih datuma naše MZ i opšine itd.

Mirsad Bešlić posebno ističe: "Ovim putem pozivam sve one koji žele da pomognu klubu da se jave nekom od članova kluba, bili bismo im zahvalni i svi oni koji žele da budu članovi kluba mogu to uraditi svaki dan. Sve što trebaju je da nam se jave. Uskoro ćemo biti dostupni na Facebook-u pa je i to način da nam se priključi vei broj zainteresovanih".

Predsjednik kluba je Muharemović Aid, potpredsjednik Bešlić Mirsad, a osnivači kluba Bešlić Mirsad, Ahmetović Semir i Hodžić Semir.


O airsoft sportu: http://hr.wikipedia.org/wiki/Airsoft 
 
 
 
 

CB Login