Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Spomen obilježje u Jajićima
 
 

Spomen obilježje u Jajićima

Ispis
U mjesnoj zajednici Jajići drugi dan Bajrama (Dan šehida) 31.08.2011.godine svečano je otkriveno Šehidsko spomen obilježje poginulim borcima Jajića.

Kao što je i planirano obilježavanje je počelo šehidskom dovom i klanjanjem ikindije namaza nakon toga prisutnima se obratio predsjednik MZ Jajići Fahrudin Hamzić koji je rekao: da je obilježje znak zahvalnosti za žrtvu koju su dali šehidi ali i opomena za sve nas posebno mlade generacije. Borci Jajića su branili Bosnu od Jajića do Bihaća te nisu bili osvetnici i rušitelji već branioci i graditelji slobode. I na kraju se zahvalio svim mještanima Jajića bez koih ovo nebi mogli uradit.
Nakon toga riječ je uzeo mjesni imam Sead ef. Ahmetović. Glavni imam medžlisa IZ Kalesija je imao samo riječi hvale te je zadivljen time što je spomen obilježje urađeno sa pameću mladih ljudi Jajića od projekta, građevinske operative pa do kaligrafskih natpisa na zidu obilježja Načelnik općine Kalesija Rasim Omerović je naglasio organizaciju i složnost mještana Jajića kako na ovom tako i na drugim projektima i na kraju predsjednik građevinskog odbora Fadil Hamzić je pozvao prisutne da nastavimo sa projektom uređenja harema te zakazao zvanično otvaranje mjesne džamije za sledeću godinu.
Ceremoniju otkrivanja spomen obilježja obavile su porodice poginulih boraca simboličnim skidanjem zastave BiH sa spomen ploče. Nakon toga gosti i mještani su nastavili druženje u prostorijama PŠ Jajići uz zakusku i prigodan kulturno zabavni program.






















Fotografije i tekst - Mirsad Hamzić
 
 
 
 

CB Login