Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Izazov otvara novi pogon u Kalesiji
 
 

Izazov otvara novi pogon u Kalesiji

Ispis
Uz prisustvo privrednika, predstavnika vlasti i drugih gostiju, u Gornjoj Kalesiji će 8. decembra ove godine biti upriličeno svečano otvaranje novog proizvodnog pogona Fabrike namještaja Izazov Kalesija. Radi se o jednom od prvih projekata koji je realizovan sredstvima turske kreditne linije.


Kako je poznato, turska vlada je ove godine odobrila 100 miliona eura za pomaganje održivog povratka širom BiH i zapošljavanje povratnika.

- Raduje nas razvoj našeg kolektiva. Pratimo svjetske trendove, širimo proizvodnju. Edukovali smo nove radnike, nabavili nove mašine, instalirali ih u novu proizvodnu halu površine oko 4.000 metara kvadratnih i što je vrlo bitno, zaposlili smo nove radnike, kazao je Esad Jakubović, vlasnik Fabrike namještaja Izazov, navodeći da se ulaganja ove firme u prošloj i ovoj godini mogu zaokružiti na pet miliona maraka.

Prema njegovim riječima, Izazov redovno postiže izvanredne rezultate na najprestižnijim sajamskim manifestacijama u regionu i Evropi. Otvoreni su novi prodajni saloni u Bosni i Hercegovini, a proizvodi se izvoze u zemlje regiona, te u Holandiju i Veliku Britaniju.

Tekst, foto: Samir Karić
 
 
 
 

CB Login