Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Odlični rezultati naših srednjoškolaca
 
 

Odlični rezultati naših srednjoškolaca

Ispis

U Gradačcu je 9. maja održan sedmi Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine. Domaćini su bile Mješovita srednja škola Gradačac i Gimnazija "Mustafa Novalić". Učesnici takmičenja su imali priliku pokazati svoja znanja i vještine, pokazati radove koje su izradili u nastavi i u vannastavnim aktivnostima i uporediti ih sa postignućima svojih vršnjaka.

Ove godine je iz naše škole na ovaj događaj putovalo 11 učenika koji su se takmičili pojedinačno i grupno. Ukupno se moglo takmičiti u 24 različita zanimanja a naši učenici su postigli izvanredne rezultate.

 Ovo su rezultati:

  • Ekonomski tehničar - Munira Mehmedović, 2. mjesto, mentor Nermin Halilović;
  • Zidar 1. mjesto - Edin Sejdinović, mentor Almedin Đedović;
  • Keramičar, 2. mjesto - Elmir Memić, mentor Avdija Mešanović;
  • Izložba radova: 4 rada 1. mjesto (građevinska škola 2 rada - Adel Huremović i Fahrudin Ibrahimović, mentori Edin Skenderović i Avdija Mešanović, poljoprivredna škola 2 rada - Nedžib Kahrimanović i Muhamed Omerović, mentori Velid Bešić i Adil Alić) i 1 rad 2. mjesto (mašinska škola - Muamer Milkunić, mentor Enver Aščić);
  • U izložbi radova škola je - osvojila 1. mjesto.

 Svi izloženi radovi su imali i prateću projektnu dokumentaciju. Treba još napomenuti da je takmičenje otvoreno u 11 sati a proglašenje pobjednika je obavljeno u 18. Naredne godine će se Festival održati u Živinicama.




 
 
 
 

CB Login